fbpx

Bij BabyEchoSpa kunnen jij en je kindje in alle rust en ontspanning komen floaten. Al onze sessies zijn exclusief en privé. Omdat we drie baden hebben, kunnen we ook tweelingen en vriendjes komen floaten.

Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent met je baby, zodat we op tijd kunnen beginnen. Het liefst 10 minuten voordat de sessie begint. Je kunt je baby het beste voor de sessie voeden. Dit is belangrijk, aangezien het floaten veel energie kost voor een baby. Wij hebben een heerlijke stoel klaar staan voor jullie.
Gelieve niet eerder dan 20 minuten voor je sessie te komen, omdat een eerdere sessie dan vaak nog bezig is. Of alles wordt nog opgeruimd en schoongemaakt voor een volgende sessie.

Floaten is een vorm van hydrotherapie (bewegen in warm water). We verwarmen het water tot een aangename (lichaams)temperatuur van 35-37 graden. Het warme water doet denken aan de tijd in de baarmoeder en zorgt voor totale ontspanning.
Alle sessies starten met ongeveer 20-25 minuten floaten. Na het uitkleden van je baby, krijgt deze van ons een zwemluier en zwembroekje. Vervolgens plaatsen we de drijfring om het nekje van je baby en kan het floaten beginnen. Met de speciale drijfring kan je baby zelfstandig en vrij bewegen in het water.
De zachte druk van het water en de golfjes die ontstaan door het rondtrappelen, zorgen voor een positief gevolg voor de spierontwikkeling en longcapaciteit.
De tijd die je baby in het water ligt, hangt af van zijn of haar reactie. We bekijken altijd hoe je baby reageert en passen hier de floating-tijd op aan. Floaten is namelijk erg intensief voor je baby!

Wanneer je vaker komt, zal je merken dat je baby meer kracht zal ontwikkelen en het leuker zal vinden om langer te floaten. Wanneer je regelmatig komt, houden we tot maximaal 30 minuten floaten aan.